Kviečiame studijuoti!

Programos tikslas – parengti svetingumo vadybininką, gebantį savarankiškai ir efektyviai spręsti svetingumo problemas apgyvendinimo, maitinimo, SPA, poilsio paslaugų įmonėse: įvertinti turistinės vietovės infrastruktūrą, analizuoti rinkos poreikį, parengti ir įdiegti darniojo turizmo paslaugų paketus.

Apie programą

Programos valstybinis kodas: 6531LX015
Studijų kryptis: L08 Turizmas ir poilsis
Krypčių grupė: Verslo ir viešoji vadyba
Studijų trukmė: nuolatinės – 3 metai (galimas neformaliu ir formaliu būdu įgytų studijų kreditų įskaitymas)
Programos apimtis kreditais: 180 ECTS
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis: Verslo vadybos profesinis bakalauras

Profesinės karjeros galimybės

Įgytas verslo vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis suteikia teisę dirbti apgyvendinimo, maitinimo, poilsio paslaugų įmonėse, turizmo agentūrose bei SPA ir sveikatinimo centruose.

Tolesnių studijų galimybės: Baigusieji pirmosios pakopos kolegines studijas galės toliau jas tęsti studijuodami pagal antrosios pakopos verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupės studijų programas.

Studijos ir praktika

Studijų moduliai: Įvadas į profesinės veiklos studijas; Profesinės komunikacijos pagrindai; Turizmo aplinkos pažinimas; Turizmo aplinkos įvertinimas; Turizmo verslas; Turizmo paslaugos I; Turizmo paslaugos II; Turizmo paslaugų tyrimai; Turizmo verslo valdymas I; Turizmo verslo valdymas II; Alternatyvus turizmas; Profesinės patirties sklaida.

Modulio elementai (studijų dalykai): Studijavimo pradmenys; Filosofijos pagrindai; Bendravimo psichologija; Specialybės kalbos kultūra; Užsienio kalba I (anglų); Užsienio kalba II (vokiečių); Turizmo paslaugos ir infrastruktūra; Aplinkos ir žmogaus sauga; Ekonomikos pagrindai; Rinkodaros pagrindai; Turizmo verslo organizavimo pagrindai; Turizmo informacinės ir rezervavimo sistemos; Svetingumo verslas ir etiketas; Apgyvendinimo paslaugos; Poilsio paslaugos; Maitinimo paslaugos; Kursinis darbas; Taikomieji tyrimai; Taikomoji matematika; Lietuvos turizmo ištekliai; Verslo teisės pagrindai; Vadybos pagrindai; Žmogiškųjų išteklių vadyba; Buhalterinė apskaita; Svetingumo verslas; Svetingumo verslo marketingas; Svetingumo paslaugų pardavimas; Investicinių projektų rengimas ir valdymas; Baigiamojo darbo rengimas.

Pasirenkamieji modulio elementai (studijų dalykai): Informacinės technologijos; Informacijos dokumentavimas; “Nišinis” turizmas; Ekoturizmo pagrindai; Darniojo turizmo pagrindai; Tarpkultūrinė komunikacija.

Profesinės veiklos praktikos: Pažintinė praktika; Turizmo vadybos praktika; Viešbučių vadybos praktika; Restoranų vadybos praktika; Baigiamoji praktika.

STUDIJAVIMO DALYKAI

1 semestras Kreditai (ECTS) 2 semestras Kreditai (ECTS) 3 semestras Kreditai (ECTS)
Filosofijos pagrindai 3 Taikomoji matematika 3 Turizmo verslo organizavimo pagrindai 3
Užsienio kalba (anglų) 6 Apskaita ir finansai 3 Turizmo paslaugos ir infrastruktūra 3
Pažintinė praktika 6 Pasirenkamasis dalykas I (iš sąrašo) 3 Turizmo informacinės ir rezervavimo sistemos 3
Šv. Ignaco Lojolos pedagoginės paradigmos filosofija 3 Ekonomikos pagrindai 6 Apgyvendinimo paslaugos 6
Informacinės technologijos 3 Svetingumo verslo marketingas 6 Maitinimo paslaugos 6
Teisės pagrindai 3 Žmogiškųjų išteklių vadyba 6 Poilsio paslaugos 3
Psichologijos pagrindai 3 Lietuvos turizmo ištekliai 3 Turizmo vadybos praktika 6
Įvadas į svetingumo verslą 3
4 semestras Kreditai (ECTS) 5 semestras Kreditai (ECTS) 6 semestras Kreditai (ECTS)
Mokslo taikomųjų turimų metodologija 3 Pasirenkamasis dalykas III 3 Edukacinių programų kūrimas 3
Turizmo rinkos tyrimai 3 Svetingumo paslaugų paketo kūrimas ir pardavimas 6 Ekskursijų vedimo metodologija 3
Svetingumo verslo etika ir etiketas 3 Efektyvi komunikacija 3 Laisvalaikio ir renginių organizavimas 3
Kursinis darbas 3 Darniojo turizmo pagrindai 3 Pasirenkamasis dalykas IV 3
Profesijos užsienio kalba (anglų) 6 Aplinka ir žmogaus sauga 3 Pasirenkamasis dalykas V 3
Verslo lyderystė 3 Turizmo ir poilsio programų ir projektų rengimas ir valdymas 6 Baigiamoji praktika 6
Pasirenkamasis dalykas II 3 Restoranų vadybos praktika 6 Profesinio bakalauro baigiamasis darbas 9
Viešbučių vadybos praktika 6